en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Χορός

Τρία Δωμάτια

Τρία Δωμάτια

Μία χορευτική παράσταση σε τρία μέρη για έναν όχι–θεατρικό χώρο. Τρείς χορεύτριες, τρείς ποιητές… κι όσοι τους ανακαλύψουν μέσα στο σκοτάδι. Ένα έργο χαρακτήρων με την πυκνότητα ενός βιώματος. Είναι μια λαθραία ματιά στις προσωπικές στιγμές τριών γυναικών μέσα στον ιδιωτικό τους χώρο. Τις παρακολουθούμε κρυφά, νοιώθοντας πως έχουμε εισβάλει στη ζωή τους αδιάκριτα, αφήνοντάς τις να ξεδιπλώσουν τις εμμονές, τα κρυφά συναισθήματα, τους φόβους, τη χαλαρότητα μιας στιγμής τους. Δε βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, όντας εκεί συνυπάρχουμε, συμμετέχουμε. Είμαστε ο «Peeping Tom» του απέναντι παράθυρου... Ποίηση: Jorge Luis Borges, Κωνσταντίνος Καβάφης, Nâzim Hikmet

Στάθης Ιωάννου, Μουσική
Μουσική
Ο Στάθης Ιωάννου γεννήθηκε το 1967 και από τότε ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι μέλος διαφόρων σχημάτων της εναλλακτικής σκηνής, γράφει μουσική για θέατρο, χορό και κινηματογράφο, διδάσκει κιθάρα και κάνει μουσικές παραγωγές για τη δισκογραφία.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 20/3/2012]
Αλίκη Καζούρη, Χορογραφία
Η Αλίκη Καζούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεωνίδα Ντε Πιάν και για τρία χρόνια στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Το 1993 ίδρυσε την ομάδα ΧΟΡΕΥΤΕΣ με την Μαρία Ανθυμίδου και το Μιχάλη Ναλμπάντη, για την οποία χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει στα σεμινάρια. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες: «Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου» Ντε Πιαν–Κάμμερ, «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» Χάρης Μανταφούνης, «Μήλα» Νανά Βάχλα «Ροές» Σοφία Σπυράτου, «Λάθος Κίνηση» Κωνσταντίνος Μίχος, «Sine qua non», «Ελληνικό Χορόδραμα» Ραλλού Μάνου. Ως χορογράφος έχει δουλέψει με τις Ροές, το Ελληνικό Χορόδραμα και τους ΧΟΡΕΥΤΕΣ και στο θέατρο σε παραγωγές των: Διάλογος, Θεατρική Έξοδος Αιγαίου, Θίασος Γιάννη Μπέζου, Κ.Θ.Β.Ε, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, Πάτρας, Αγρινίου, Σερρών κ.ά. Ως καθηγήτρια έχει συνεργαστεί με τη Σχολή Ντε Πιαν, την Compagnie des Synadelphes (Γαλλία), διάφορες ερασιτεχνικές σχολές, τη Χοροκίνηση, το studio Dance.c.ce., το Fixdance studio το Baile be barrio και δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα τελευταία 19 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και χορογραφία στην Επαγγελματική Σχολή της Ραλλούς Μάνου, στην οποία είναι διευθύντρια σπουδών.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Έλενα Τοπαλίδου, Χορός
Άυπνη
Η Έλενα Τοπαλίδου γενννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην ΚΣΟΤ. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο «Οκτάνα» από το 1992–2000, με την ομάδα Εδάφους, το ΚΘΒΕ, το Εθνικό θέατρο κ.α. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο του Νότου, τη Νέα Σκηνή κ.α. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Μάκης Φάρος, Σκηνοθεσία – Βίντεο
Ο Μάκης Φάρος εννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, μουσικός, σκηνοθέτης και βίντεο–καλλιτέχνης. Από το 1999 έως το 2003 δίδαξε τεχνολογία βίντεο και τεχνική επιμέλεια στην ΑΣΚΤ και από το 1996 έως σήμερα διδάσκει αισθητική των οπτικοακουστικών μέσων στην σχολή Focus. Τη δεκαετία του ’90 ασχολείται με τη μουσική σύνθεση συμμετέχοντας στα μουσικά σχήματα Melting Ashes, Spider’s Web, Raw και This Fluid έχει συμμετοχή σε 9 μουσικά CD, LP, ενώ έχει επενδύσει ηχητικά πολλές ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικές εκπομπές, θεατρικές παραστάσεις και έργα σύγχρονου χορού. Την περίοδο 1993–94 δίδαξε στη Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου. Το 1999 σκηνοθέτησε για την κρατική τηλεόραση το «Video Gallery», ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο για τη βίντεο τέχνη. Είναι συνεργάτης της ομάδας σύγχρονου χορού ΧΟΡΕΥΤΕΣ και της «ομάδας σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου». Από το 2000 έως σήμερα είναι σύμβουλος οπτικοακουστικών μέσων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ως εξωτερικός συνεργάτης, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος σε πολλές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης . Διετέλεσε επίσης τεχνικός σύμβουλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Νέων Μέσων για την Τέχνη «e–φως» – 2001. Εκθέτει συστηματικά συμμετέχοντας σε πολλές και σημαντικές εκθέσεις. Έργα του ανήκουν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Ράνια Φόβου, Χορός
Τα ενδύματά μου
Η Ράνια Φόβου γεννήθηκε στο Βόλο, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2003. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια σύγχρονου χορού με τις ομάδες: «Hellenic Dance Company» (Κρατική Σχολή Χορού) 2002 –2005 όπου και δούλεψε με τους Wim Vandekeybus, Κωνσταντίνο Ρήγο, Χάρη Μανταφούνη, Βάλια Αλεξανδράτου, Martin Lawrence, Richard Alston, «Ελατήριο» (Μαριλία Χρυσοσπάθη) 2004, «Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη» 2005, «Άρθρωσις» (Πένυ Διαμαντοπούλου) 2005, «Analysis Dance Company» (Bάλια Αλεξανδράτου) 2006, «Εθνική Λυρική Σκηνή» 2007, «x–anima», Νικόλ Κουτρουμπέλη 2008, «Χοροθέατρο ΡΟΕΣ» (Σοφία Σπυράτου) 2010–2011. Με την ομάδα ΧΟΡΕΥΤΕΣ και την Αλίκη Καζούρη συνεργάζεται από το 2004 εώς και σήμερα.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Μαρία Φουντούλη, Χορός
Everness
Η Μαρία Φουντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες: Hellenic dance company, Lumi dance company, Anima duente, AdHoc, Ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Ζήτα, Ομάδα Σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ομάδα Χορευτές, Sine qua non, σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει σύγχρονο χορό στο Κέντρο Ντάνκαν.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 20/3/2012]
Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΧΟΡΕΥΤΕΣ, Υπηρεσίες Θεαμάτων
Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΧΟΡΕΥΤΕΣ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1993 από την Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη συνεργασία. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει το «παρών» στην ελληνική χορευτική ζωή, με ένα σχήμα που προσκαλεί συνεχώς κοντά του νέους καλλιτέχνες. Η ομάδα ΧΟΡΕΥΤΕΣ απευθύνεται, όχι μόνο στους ανθρώπους του χορού, αλλά και σε καθέναν που ενδιαφέρεται να ανακαλύπτει προσωπικά, διανοητικά και συναισθηματικά ερεθίσματα στις τέχνες. Η καλλιτεχνική πορεία που έχει διαγράψει τα 19 χρόνια της παρουσίας της στο χορευτικό χώρο, συνοψίζεται σε πολλές και πολύμορφες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν δεκάδες παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα, εκπαιδευτικά σεμινάρια, έρευνα πάνω στη σχέση χορού και νέας τεχνολογίας, συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας (Jacob’s pillow dance festival, Holland dance festival, Moscow international dance festival etc.), τη διοργάνωση δύο multi–art φεστιβάλ (Nomad’s festival), μία συνεργασία με το Ίδρυμα Αβέρωφ και δύο περιοδείες στην Ελλάδα. Τα «Τρία Δωμάτια» είναι η τελευταία παραγωγή της ομάδας και δημιουργήθηκε για να παρουσιάζεται αποκλειστικά σε χώρους μη θεατρικούς, καλώντας το θεατή σε μια άμεση σχέση με τη δράση.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]

Παραστάσεις: 5 | Διάρκεια: 50'
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 @ 21:30
Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 @ 21:30
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 @ 21:30
Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 @ 21:30
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 @ 21:30